19ο Πανελλήνιο Συνέδριο

19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (με τη συμμετοχή του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος).

19o

Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα των ομιλιών του συνεδρίου, μαζί με χρήσιμες πληροφορίες εγγραφής.

Μπορείτε να βρείτε εδώ πληροφορίες εγγραφής.

 

Ως προθεσμία προνομιακής εγγραφής ορίζεται η Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.

Καταληκτική ημερομηνία για υποβολή εργασιών στο info@grortho.gr: 23 Σεπτεμβρίου 2016.
Κατεβάστε εδώ το έντυπο περίληψης εργασιών.

 

Γνωριμία με τους εισηγητές του συνεδρίου

 

Gedrange
Prof. Tomasz Gedrange studied dentistry at the Friedrich Schiller University (FSU) Jena, Germany
1993-1995 Assistant at the Institute of Pharmacology and Toxicology, Friedrich Schiller University Jena, Germany
1995-1998 Private Praxis
1998-2004 Assistant in the Department of Orthodontics, Medical Faculty Carl Gustav Carus, Dresden University of Technology, Germany
2004-2012 Professor and Director of Department of Orthodontics, Preventive and Pediatric Dentistry, Centre of Dentistry and Oral Health, Ernst-Moritz-Arndt University, Greifswald, Germany
Since 2012 Professor and Director of Department of Orthodontics Medical Faculty Carl Gustav Carus, Dresden University of Technology, Germany
Prof. T. Gedrange is recipient of numerous awards and grands over 2 million Euro. He published more than 180 original articles in pre-reviewed journals.

dhal
Ο Δημήτρης Χαλαζωνίτης είναι καθηγητής και διευθυντής του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Έλαβε το πτυχίο Οδοντιατρικής από το ΕΚΠΑ (1979 - 1984) και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές ορθοδοντικής στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης, από όπου πήρε και το πτυχίο Master’s. Το 1994 έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το ΕΚΠΑ. Ασκεί την ειδικότητα της ορθοδοντικής από το 1987. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 ερευνητικές επιστημονικές εργασίες, έχει αναπτύξει το κεφαλομετρικό λογισμικό Viewbox και είναι αναπληρωτής συντάκτης του περιοδικού Am J Orthod Dentofacial Orthop. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι τομείς ειδίκευσης περιλαμβάνουν την κεφαλομετρία, ψηφιακή απεικόνιση, υπολογιστική τομογραφία, αισθητική του προσώπου και εφαρμογές της γεωμετρικής μορφομετρίας στην ανάλυση του κρανιοπροσωπικού σχήματος.

MAP

Ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής και Διευθυντής στο Εργαστήριο Ορθοδοντικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και Επίτιμος Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού "Ελληνική Ορθοδοντική Επιθεώρηση". Επίσης διετέλεσε ή διατελεί Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής σε 17 και κριτής σε 39 ορθοδοντικά, οδοντιατρικά και ιατρικά επιστημονικά περιοδικά. Ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος έχει λάβει πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία και διακρίσεις, ενώ τα κύρια ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τα αντικείμενα της "ορθοδοντικής θεραπείας σε ασθενείς χωρίς συνεργασία", της "χρήσης των μίνι-εμφυτευμάτων στην ορθοδοντική" και της "ορθοδοντικής βασισμένης στην τεκμηρίωση". Το συγγραφικό έργο του κ. Μ. Α. Παπαδόπουλου είναι πλούσιο και περιλαμβάνει τα βιβλία "Orthodontic treatment for the Class II non-compliant patient: Current principles and techniques", "Skeletal anchorage in orthodontic treatment of Class II malocclusion", και "Χειλεο-γναθο-υπερωιοσχιστίες: Διάγνωση και θεραπευτική αντιμετωπιση", περισσότερα από 190 επιστημονικά άρθρα δημοσιευμένα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και κεφάλαια βιβλίων. Τέλος ο κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος έχει πραγματοποιήσει πάνω από 310 διαλέξεις, σεμινάρια και ανακοινώσεις σε όλο τον κόσμο.

kaklamanos
Ο κ. Ελευθέριος Γ. Κακλαμάνος είναι Επίκουρος Καθηγητής Ορθοδοντικής και Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Ελληνική Ορθοδοντική Επιθεώρηση», επιστημονικής έκδοσης της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος. Έλαβε το πτυχίο της Οδοντιατρικής και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου και επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Προληπτική και Κοινωνική Οδοντιατρική και τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

snp
Ο Σπυρίδων Ν. Παπαγεωργίου είναι Επιμελητής της Κλινικής Ορθοδοντικής και Παιδιατρικής Οδοντιατρικής στο Κέντρο Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, Ελβετία. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε την εξειδίκευση του στο αντικείμενο της Ορθοδοντικής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία, όπου και χρίστηκε Διδάκτωρ με το βαθμό “summa cum laude”. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης σε πολλά ερευνητικά προγράμματα κι ώς μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Οδοντικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης στη Γερμανία. Έχει δώσει επιστημονικά σεμινάρια, διαλέξεις, κι ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια κι έχει συγγράψει περισσότερα απο 40 επιστημονικά άρθρα σε peer-reviewed περιοδικά και κεφάλαια. Το επιστημονικό του έργο έχει συγκεντρώσει πάνω απο 400 αναφορές με Hirsch-index = 12. Είναι κριτής και μέλος της συντακτικής επιτροπής σε πάνω απο 10 διεθνή peer-reviewed περιοδικά. Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης επιστημονικής εργασίας απο την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (2010) και την Ορθοδοντική Εταιρία της Ελλάδος (2015), καθώς και με το David L. Turpin Award for Evidence-Based Research από το περιοδικό American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics (2013). Τα κύρια επιστημονικά ενδιαφέρονται του συμπεριλαμβάνουν το σχεδιασμό, διεξαγωγή, και την αξιολόγηση ορθοδοντικών κλινικών ερευνών και συστηματικών ανασκοπήσεων αυτών, την επιστημονική τεκμηρίωση στην ορθοδοντική, και τη συγκριτική αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες των διαφόρων τύπων ορθοδοντικής θεραπείας.

roussou
Η Ίλεια Ρούσσου είναι Λέκτορας Προσθετικής στο ΕΚΠΑ. Πήρε το πτυχίο Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Προσθετική (Prosthodontics) στο Πανεπιστήμιο Temple, USA και στον Στοματοπροσωπικό Πόνο (Orofacial Pain) στο Kentucky University, USA.
Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το ΕΚΠΑ.
Τα ερευνητικά ενδιαφερόντα της αποτελούν οι συγκλεισιακές διαταραχές, ο βρυγμός και η αλληλεπίδραση τους στο στοματογναθικό σύστημα.
Η Ίλεια Ρούσσου πραγματοποιεί ομιλίες και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σε θέματα Γναθοπροσωπικού Πόνου διάγνωσης των διαταραχών αυτών και θεραπείας τους, ολικές προσθετικές αποκαταστάσεις, οδοντικής συγκλεισης και διαταραχές αυτής.
Είναι μελός πολλών επιστημονικών εταιριών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, έχοντας συμβάλλει παρράλληλα στην διοργάνωση διεθνών συνέδριων στην Χώρα μας.
Εκτός από την Πανεπιστημιακή της σταδιοδρομία, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο που εξειδικεύεται στην Προσθετική και στην αντιμετώπιση όλων των μορφών Γναθοπροσωπικού Πόνου.

sxismenos
Ο Χρήστος Σχισμένος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Το 1996 εισήχθη μετά από Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Οδοντιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ακολουθώντας την παράδοση των γονιών του Κωνσταντίνου και Ευθυμίας Σχισμένου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του κέρδισε βραβεία καλύτερης ελεύθερης και επιτοίχιας παρουσίασης σε φοιτητικά συνέδρια. Μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία και από το 2004 εργάστηκε στο οδοντιατρείο του πατέρα του στο Αγρίνιο. Το 2006 έγινε δεκτός στο τμήμα Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ΗΠΑ. Συμμετείχε στην εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών στην ορθοδοντική και κατά την αποφοίτησή του, του απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερου ειδικευόμενου ορθοδοντικού τόσο για την ποιότητα των περιστατικών του όσο και για την πληθώρα των ασθενών που θεράπευσε (>400). Το 2010 πέρασε και τις εξετάσεις του American Board of Orthodontics, το 2011 πέρασε τις εξετάσεις του ΚΕ.Σ.Υ. και του απονεμήθηκε ο τίτλος του ειδικού ορθοδοντικού και στην Ελλάδα. Από το 2011 ξεκίνησε συνεργασία με το ορθοδοντικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Τορόντο ως άμισθος Σύμβουλος Έρευνας. Διατηρεί ορθοδοντική κλινική στο Αγρίνιο από το 2012. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στο The Angle Orthodontist και στο American Journal of Orthodontics ενώ συμμετέχει με ομιλίες σε συνέδρια στο εξωτερικό. Είναι παντρεμένος με την πνευμονολόγο Χρύσα Μπαζάκα και πριν 4 μήνες απέκτησαν μια κόρη.

panagiotis

O Κωνσταντίνος Παναγιωτής πήρε Πτυχίο Οδοντιατρικής από το Christian Albrechts Universität zu Kiel το 1995, και Ορθοδοντική ειδικότητα και διδακτορικό από το Johannes Gutenberg Universität Mainz το 1999 στην Γερμανία. Από το 2000 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Κορωπί και από το 2002 είναι εργαστηριακός & επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Οδοντικής Τεχνολογίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Έχει βραβευθεί με το τρίτο (1996) & το πρώτο (2002) βραβείο της Γερμανικής Ορθοδοντικής Εταιρείας και έχει καταλάβει την δεύτερη θέση το 1996 για το WJB Houston Poster Award της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας. Ασχολείται από το 1996 με την χρήση των μίνι ορθοδοντικών στηριγμάτων και από το 2010 με το σύστημα Benefit-Beneplate.

karamouzos

Ο Δρ. Ανδρέας Καραμούζος αποφοίτησε 1ος από την Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1995 και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο, όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική (2000) και Διδακτορικό Δίπλωμα (2007). Διατελεί τα τελευταία 10 χρόνια ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής Α.Π.Θ. Έχει λάβει σημαντικές ερευνητικές υποτροφίες, έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 20 άρθρα σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Είναι Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου, Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος και Τακτικό Μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Οδοντιάτρων (Α.Π.Σ.Ο.). Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα αντικείμενα: “ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες”, “ορθοδοντική εμβιομηχανική” και “οικονομική διαχείριση οδοντιατρείων”. Διατηρεί από το 2001 ιδιωτικό ιατρείο στη Χίο παρέχοντας αποκλειστικά υπηρεσίες ορθοδοντικής.

zerefos

Επόπτης του Κέντρου Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Αθηνών, Βοστώνης, Μινεσότα και Όσλο. Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της Academia Europaea, της Νορβηγικής Ακαδημίας, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών και πολλών άλλων Ακαδημιών και επιστημονικών Ιδρυμάτων. Μεταξύ των πολλών διακρίσεων που έχει λάβει, συμπεριλαμβάνεται το Παγκόσμιο Βραβείο Όζοντος του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (1997). Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Πατρών και του Πανεπιστημιακού Κολεγίου ANATOLIA. Έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις από την Αμερικανική Γεωφυσική Ένωση, την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών, το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ, τη Γαλλική Κυβέρνηση (ταξιάρχης του Ακαδημαϊκού Φοίνικα), το Δήμο Θεσσαλονίκης (Χρυσό Μετάλλιο), κ.α. Έχει επιβλέψει 50 Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες και περισσότερες από 30 Διδακτορικές διατριβές. Έχει ιδρύσει ή συν-ιδρύσει από το μηδέν 9 διεθνή Επιστημονικά / Ερευνητικά Κέντρα και έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες εργασιών σε εκδόσεις με κριτές.

Κορυφή