×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2017/photosAgg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Επιστημονική ημερίδα, Χρίστος Αγγελόπουλος, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

"ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ"
Επιστημονική ημερίδα

ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
Σάββατο, 18.02.2017
Επιτροπή Ερευνών Α.Π.Θ.

Θεσσαλονίκη

 

Η επίσημη γλώσσα της ημερίδας είναι τα αγγλικά.

09:00-09:30 Εγγραφές
09:30-11:30 Μέρος 1ο
Φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας στην Πανοραμική Ακτινογραφία: Από την ακτινοπροστασία στη διάγνωση και διαγνωστικά λάθη
11:30-12:00 Διάλειμμα - Καφές
12:00-14:00 Μέρος 2ο
Μαθαίνουμε να ερμηνεύουμε διαγνωστικά την τομογραφία κωνικής δέσμης (3D): Η εικόνα είναι συχνά πολύ μεγαλύτερη από ότι νομίζουμε...

 

Περίληψη - Μέρος 1ο
Φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας στην Πανοραμική Ακτινογραφία: Από την ακτινοπροστασία στη διάγνωση και διαγνωστικά λάθη

Η πανοραμική ακτινογραφία είναι η πιο δημοφιλής απεικονιστική μέθοδος στην Οδοντιατρική και ιδιαίτερα στην Ορθοδοντική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απεικονίζει σχεδόν ολόκληρο το πρόσωπο και μέρος του τραχήλου σε μια εικόνα. Ωστόσο, αποτελεί μια δύσκολη, τεχνικά, απεικονιστική μέθοδο η οποία είναι πολύ ευαίσθητη σε πιθανά λάθη τοποθέτησης του ασθενή στο ακτινολογικό μηχάνημα.
Στην παρουσίαση αυτή θα αναλύσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της πανοραμικής εικόνας καθώς και τις πιθανές επιδράσεις λαθών στην τοποθέτηση των ασθενών. Επίσης θα προσεγγίσουμε διαγνωστικά την πανοραμική ακτινογραφία και θα αξιολογήσουμε έναν μεγάλο αριθμό πανοραμικών ως προς την διάγνωση. Τέλος θα συζητηθούν πιθανοί κίνδυνοι από την ακτινοβολία στα παιδιά μια και αποτελούν την πλειοψηφία των ορθοδοντικών ασθενών.

Περίληψη - Μέρος 2ο
Μαθαίνουμε να ερμηνεύουμε διαγνωστικά την τομογραφία κωνικής δέσμης (3D): Η εικόνα είναι συχνά πολύ μεγαλύτερη από ότι νομίζουμε...

Η τομογραφία κωνικής δέσμης (ΚΔ) είναι το πιο σύγχρονο διαγνωστικό εργαλείο στην οδοντιατρική. Η δυναμική είσοδός της στην οδοντιατρική κάνει επιτακτική την ανάγκη εξοικείωσης με τις εφαρμογές αλλά και την ερμηνεία και διάγνωση της τομογραφίας ΚΔ. Σε αυτή την παρουσίαση, θα φρεσκάρουμε τις γνώσεις μας σε ότι αφορά την τομογραφική ανατομική της γναθοπροσωπικής περιοχής, θα αναλύσουμε τις αρχές ερμηνείας της τομογραφικής εικόνας και θα μάθουμε να χαρακτηρίζουμε τις διάφορες παθολογικές οντότητες με βάση ακτινολογικά τους χαρακτηριστικά με στόχο τη διάγνωση.

 

Ομιλητής

Χρίστος Αγγελόπουλος
Επίκουρος Καθηγητής
Εργαστήριο της Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας
Τμήμα Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ.

aggelopoulos

Σύντομο Βιογραφικό

Ο κ. Χρίστος Αγγελόπουλος είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύτηκε επί τριετία στην Γναθοπροσωπική Ακτινοδιαγνωστική στο Πανεπιστήμιο του Missouri στο Kansas City, όπου και απέκτησε και τον τίτλο του Masters of Science. Ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο εργαστήριο της Χειρουργικής και Εμφυτευματολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με αντικείμενο την Υπολογιστική Τομογραφία Κωνικής Δέσμης. Είναι διπλωματούχος του Αμερικανικού Συμβουλίου Γναθοπροσωπικής Ακτινοδιαγνωστικής και fellow του Διεθνούς Κολλεγίου Εμφυτευματολόγων.
Ο κ. Αγγελόπουλος υπηρέτησε ως ΔΕΠ στο University of Missouri – Kansas City (Επίκουρος Καθηγητής) και στο Columbia University (Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας-Ακτινοδιαγνωστικής της Οδοντιατρικής Σχολής). Τώρα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Εργαστήριο της Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας του Τμήματος Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ., με αντικείμενο στην Γναθοπροσωπική Ακτινολογία/Ακτινοδιαγνωστική.
Ο κ. Αγγελόπουλος υπηρέτησε για 8 χρόνια στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας και ολοκλήρωσε την θητεία του ως πρόεδρος της Ακαδημίας το 2015. Τέλος, είναι Αναπληρωτής Εκδότης του περιοδικού “Oral Medicine, Oral Surgery, Oral Pathology, Oral Radiology, and Endodontics”. Έχει δημοσιεύσει πλέον των 40 επιστημονικών εργασιών κι έχει παρουσιάσει πολλές επιστημονικές ομιλίες σε συνέδρια, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό για διάφορα ακτινολογικά θέματα.

 

{gallery}stories/2017/photosAgg{/gallery}

Κορυφή