25 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Δελτίο Τύπου #2 09.12.2019 - Εργαστήριο Ορθοδοντικής ΑΠΘ

 

25 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

 

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 κατά τη διάρκεια της Επίσημης Τελετής Έναρξης του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος και της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα η επέτειος των 25 χρόνων από την ίδρυση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής του Τμήματος Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως τόνισε ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος κ. Μόσχος Α. Παπαδόπουλος, χάρει στις ιδιαίτερες προσπάθειες και τον αγώνα του κ. Γ. Κολοκυθά αλλά και την πολύτιμη συνεργασία του κ. Α. Ε. Αθανασίου, ιδρύθηκε το 1994 το πρώτο στην Ελλάδα Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ορθοδοντική, το οποίο λειτουργεί από τότε διαρκώς μέχρι και σήμερα παρά τις έντονες δυσκολίες σε πόρους και έμψυχο υλικό και με διάφορα νομικά πλαίσια. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής του Τμήματος Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την συμβολή και τη σκληρή δουλειά τόσο των κατά καιρούς ηγεσιών του όσο και του υπολοίπου επιστημονικού προσωπικού του, είναι πλέον αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο και έχει κερδίσει επάξια μια υψηλή θέση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ορθοδοντική βασιζόμενο στον ζήλο και την εργατικότητα τόσο των εν ενεργεία μελών ΔΕΠ, όσο και του υπολοίπου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού, θα συνεχίσει και στο μέλλον την προσπάθεια που καταβάλει ήδη τόσα χρόνια να ανεβάσει ακόμη υψηλότερα το επίπεδο της παρεχόμενης μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην Ορθοδοντική στη χώρα μας.

Μετά το πέρας της παρουσίασης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος ο κ. Παπαδόπουλος απένειμε τιμητικές πλακέτες για την σημαντική συμβολή τους στο Πρόγραμμα τόσο στα αφυπηρετήσαντα όσο και στα ενεργά μέλη Δ.Ε.Π. του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας, ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Δαρδαβέσης, αφυπηρετήσαντες Καθηγητές του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής και άλλοι Καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και Πανεπιστημίων του εξωτερικού και πολλοί Έλληνες και ξένοι συνάδελφοι ορθοδοντικοί.

 

Κορυφή