Δελτίο Τύπου - 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ε.) και της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.)

22ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ε.) και της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο το οποίο συνδιοργανώθηκε από την Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Ο.Ε.Β.Ε.) και την Ορθοδοντική Εταιρεία Ελλάδος (Ο.Ε.Ε.) με τη συμμετοχή του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος (Ε.Σ.Ο.Ε.) και το οποίο έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο«Makedonia Palace»στη Θεσσαλονίκη από τις 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2019.
Στο φετινό Πανελλήνιο Συνέδριο συμμετείχαν πολλοί προσκεκλημένοι Έλληνες και Διεθνείς καταξιωμένοι ομιλητές, όπως οι Αθανάσιος Ε. Αθανασίου, Θεόδωρος Ηλιάδης, Δημήτριος Χαλαζωνίτης, Χρίστος Αγγελόπουλος, Ελευθέριος Κακλαμάνος, Γεώργιος Καναβάκης, Σπυρίδων Παπαγεωργίου, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, Elcin Esenlik, Ahmet Keles, Joseph Bouserhal, Riccardo Nuccera και Yassine Messaudi, οι οποίοι με τις εξαιρετικές ομιλίες που παρουσίασαν, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στην κατάμεστη αίθουσα. Επιπλέον, ο Dr. JohnBennett παρουσίασε ένα προσυνεδριακό σεμινάριο με θέμα «Ορθοδοντική μηχανοθεραπεία στη δεκαετία του 2020». Το επιστημονικό μέρος του κατευθυνόμενου προγράμματος συμπλήρωσαν το Στρογγυλό Τραπέζι του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής του Α.Π.Θ. υπό τον συντονισμό του Καθηγητή κ. Μόσχου Α. Παπαδόπουλου, με τη συμμετοχή των μελών ΔΕΠ, Αναπλ. Καθηγήτριας κ. Όλγας Κολοκυθά και Επίκ. Καθηγήτριας κ. Αθηνάς Χατζηγιάννη και των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Εργαστηρίου. Τέλος, παρουσιάσθηκαν 13 ελεύθερες ανακοινώσεις και 7 επιτοίχιες παρουσιάσεις από συναδέλφους ορθοδοντικούς.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και από τις γειτονικές χώρες ήταν πολύ μεγάλος. Συνολικά παρακολούθησαν το συνέδριο περισσότερα από 200 άτομα, ειδικοί ορθοδοντικοί, ειδικευόμενοι και φοιτητές οδοντιατρικής.
Δυναμική ήταν και η παρουσία των εμπορικών εταιρειών, χορηγών και εκθετών, που υποστήριξαν οικονομικά την επιστημονική αυτή εκδήλωση. Συνολικά συμμετείχαν 20 εταιρείες του κλάδου.
Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου περιελάμβανε πλούσιο κοινωνικό, επιστημονικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Αρχικά, έγιναν οι χαιρετισμοί των επίσημων προσκεκλημένων, κ. Ν. Παπαϊωάννου, Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του κ. Θ. Δαρδαβέση, Κοσμήτορα των Σχολών Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κ. Ζέρβα και ολοκληρώθηκαν με τον χαιρετισμό της Προέδρου της Ο.Ε.Β.Ε. πρ. Καθηγ. κ. Ιουλίας Ιωαννίδου- Μαραθιώτου.

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής Α.Π.Θ. κ. Μ. Α. Παπαδόπουλος, με την ευκαιρία του εορτασμού των 25 ετών από την ίδρυση της Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ορθοδοντικής, παρουσίασε μία ιστορική αναδρομή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Εργαστηρίου Ορθοδοντικής από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Στο πέρας της παρουσίασής του απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στα αφυπηρετήσαντα και νυν μέλη ΔΕΠ του Εργαστηρίου.
Ακολούθησε Τιμητική Εκδήλωση εκ μέρους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών (World Federation of Orthodontists, WFO) κατά την οποία απονεμήθηκε το Βραβείο «WFO Regional Award of Merit» στον Καθηγητή κ. Μόσχο Α. Παπαδόπουλο για την πολυετή και διακεκριμένη προσφορά του στην Ορθοδοντική σε διεθνές επίπεδο. Το Βραβείο απένειμαν ο Πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. της WFO κ. Παναγιώτης Σκουλαρίκης, ο εκπρόσωπος και μέλος του Δ.Σ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών Καθηγητής κ. Joseph Bouserhal και η Πρόεδρος της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος πρ. Καθηγ. κ. Ιουλία Ιωαννίδου- Μαραθιώτου.
Κατόπιν ακολούθησε μουσική εκδήλωσε με επίσημο προσκεκλημένο τον διεθνούς φήμης μουσικό και πιανίστα κ. Βασίλη Βαρβαρέσο, ο οποίος κατέπληξε το κοινό με το μοναδικό ταλέντο του.
Το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ορθοδοντικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και της Ορθοδοντικής Εταιρείας της Ελλάδος με τη συμμετοχή του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση στη χώρα μας που προάγει την επιστήμη της Ορθοδοντικής συντελώντας στην αρτιότερη και αποτελεσματικότερη προσφορά υπηρεσιών προς τον ασθενή.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στη μεγάλη επιτυχία του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ο.Ε.Ε. και Ο.Ε.Β.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.

Κορυφή